Laser-hårborttagning i Stockholm

Hårborttagning med hjälp av laser är en metod som verkligen gör skillnad. Det går att ta bort alla sorters hår med laser, men allra effektivast är lasern mot mörkare hårtyper. För dig som har oönskad hårväxt är denna behandling att föredra, då den tagits fram för att ta bort generande hår på permanent basis.

Permanent hårborttagning i Stockholm

När det kommer till permanent hårborttagning i Stockholm är laser är en bra metod att använda sig av. Lasern tar sig nämligen förbi huden och värmer upp pigment i håret. När hårets rötter värms upp till dryga 70 grader förstörs de hårceller som är producerande. Det är viktigt att hårsäckarna kommer upp i rätt gradantal, det är först i det läget som behandlingen ger resultat. Här spelar kliniken du gör laser-hårborttagningen en nyckelroll – rätt kunskap och hjälpmedel måste finnas till hands. Laser är den bästa metoden för hårborttagning då den har vissa egenskaper:

  • Mer energi än IPL-system
  • Rätt pulslängd
  • Våglängder optimerade för hårborttagning

3 kliniker i Stockholm med senaste lasertekniken

Den senaste tekniken inom laserbehandlingar kallas för Soprano Titanium. Det är en väldigt effektiv, snabb och säker laser för hårborttagning. Nordiska Kliniken gör laser-hårborttagning i Stockholm, på Drottninggatan närmare bestämt. Här kan du lasra bort hår oavsett vilken hud- och hårtyp du har. Deras Soprano Titanium-laser låter dig genomgå en smärtfri behandling som ger bra och permanenta resultat. Deras metod har granskats av vetenskapliga studier som följt upp behandlingen upp till två år efter hårborttagningen och resultaten har hållt i sig. För dig som vill göra hårborttagningen i Stockholm med hjälp av laser är Nordiska Kliniken en professionell mottagning där du får tydliga resultat.

Ytterligare en professionell klinik som utför permanent hårborttagning med laser är Acnespecialisten. De använder sig också av Soprano Ice-metoden, som lasrar bort håret permanent. Lasern har en unik ”3 i 1-metod” där tre olika våglängder samspelar att ta bort oönskat hårväxt på ett väldigt effektivt sätt. Hos Acnespecialisten (som finns på Strandvägen, Sundbyberg, Södermalm och Östermalm) kan du lasra bort alla typer av hårstrån, och alla hudfärger kan behandlas. Innan behandlingarna startar går du på en konstnadsfri konsultation, där ni går igenom närmare vad du kan förvänta dig för resultat.

Ett tredje bra alternativ när det kommer till permanent hårborttagning med laser är Sveriges Skönhetscenter som också använder sig av Soprano Ice-tekniken. Som du säkert redan listat ut är denna metod något som alla professionella kliniker använder sig av just nu, eftersom resultaten blir överlägset bäst. Denna klinik har delat upp laserbehandlingarna i olika kategorier – ansikte, kropp, intim och ben. Priserna varierar beroende på vilket område du vill behandla. Denna klinik erbjuder en kostnadsfri konsultation innan behandlingarna startar. Konsultationen görs på kliniken eller online.

Laser är en säker metod

När du gör en laser-hårborttagning är risken för hudskador mycket liten, jämfört med andra metoder som tar bort hår. När dina hårrötter behandlas i den temperatur som eftersträvas (70 grader) kyler laserapparatens handenhet samtidigt ner huden. På så sätt tar inte huden någon skada.

Hur många behandlingar krävs?

Det finns ingen magisk siffra som gäller för alla personer som gör hårborttagning med laser, men för de flesta personer behövs 6-8 behandlingar för ett tillfredsställande resultat. En anledning till att man måste göra flera behandlingar är att lasern bara kommer åt hårsäckar som är aktiva under behandlingstillfället. De hårsäckar som är vilande har inget pigment och upphettas därför inte.

Hur ofta är det bra att göra laserbehandlingen?

För att säkerställa att de hårsäckar som var vilande gången innan finns det en riktlinje om att boka in nästkommande behandling efter 4-8 veckor. Detta tidsintervall styrs av vilket område som du väljer att behandla och kan därför variera för olika personer.

Tänk på att

Vissa kunder som gått igenom några hårborttagningsbehandlingar kan uppleva att det fått mer hår. Det förklaras med att de vilande hårsäckarna har aktiverats av lasern fortare än de brukar göra. Men det är en bra sak. De nyaktiverade hårsäckarna blir nämligen enklare att få bort på kommande behandling. Var alltså beredd en väldigt kort tillbakagång, för att sedan kunna njuta av ett mycket bra resultat efter nästa behandling.

Vad kostar laser-hårborttagning?

Det finns inget "standard-pris" som gäller för samtliga kliniker, och priserna kan variera beroende på var på kroppen du ska göra laser-hårborttagningen. Huvudregeln är att det blir dyrare ju större yta som berörs. De flesta kliniker börjar med en kostnadsfri konsultation som oftast tar ca 20 minuter. Under detta möte får du reda på den exakta kostnaden blir för dig. Oftast kostar en behandling runt 800 kr/tillfälle. Gör du mindre partier som hakpartiet och läppar kan du komma undan billigare, medan större ytor som rygg och ben oftast brukar kosta mer.