Laser-hårborttagning i Stockholm

Hårborttagning med hjälp av laser är en metod som verkligen gör skillnad. Det går att ta bort alla sorters hår med laser, men allra effektivast är lasern mot mörkare hårtyper. För dig som har oönskad hårväxt är denna behandling att föredra, då den tagits fram för att ta bort generande hår på permanent basis.

Hur fungerar det?

Laser är en bra metod för hårborttagning i och med att lasern tar sig förbi huden och värmer upp pigment i håret. När hårets rötter värms upp till dryga 70 grader förstörs de hårceller som är producerande. Det är viktigt att hårsäckarna kommer upp i rätt gradantal, det är först i det läget som behandlingen ger resultat. Här spelar kliniken du gör laser-hårborttagningen en nyckelroll – rätt kunskap och hjälpmedel måste finnas till hands. Laser är den bästa metoden för hårborttagning då den har vissa egenskaper:

  • Mer energi än IPL-system
  • Rätt pulslängd
  • Våglängder optimerade för hårborttagning

Klinik i Stockholm med senaste lasertekniken

Den senaste tekniken inom laserbehandlingar kallas för Soprano Titanium. Det är en väldigt effektiv, snabb och säker laser för hårborttagning. Nordiska Kliniken gör laser-hårborttagning i Stockholm och här kan du lasra bort hår oavsett vilken hud- och hårtyp du har. Deras Soprano Titanium-laser låter dig genomgå en smärtfri behandling som ger bra och permanenta resultat. Deras metod har granskats av vetenskapliga studier som följt upp behandlingen upp till två år efter hårborttagningen och resultaten har hållt i sig. För dig som vill göra hårborttagningen i Stockholm med hjälp av laser är Nordiska Kliniken en professionell mottagning där du får tydliga resultat.

Laser är en säker metod

När du gör en laser-hårborttagning är risken för hudskador mycket liten, jämfört med andra metoder som tar bort hår. När dina hårrötter behandlas i den temperatur som eftersträvas (70 grader) kyler laserapparatens handenhet samtidigt ner huden. På så sätt tar inte huden någon skada.

Hur många behandlingar krävs?

Det finns ingen magisk siffra som gäller för alla personer som gör hårborttagning med laser, men för de flesta personer behövs 6-8 behandlingar för ett tillfredsställande resultat. En anledning till att man måste göra flera behandlingar är att lasern bara kommer åt hårsäckar som är aktiva under behandlingstillfället. De hårsäckar som är vilande har inget pigment och upphettas därför inte.

Hur ofta är det bra att göra laserbehandlingen?

För att säkerställa att de hårsäckar som var vilande gången innan finns det en riktlinje om att boka in nästkommande behandling efter 4-8 veckor. Detta tidsintervall styrs av vilket område som du väljer att behandla och kan därför variera för olika personer.

Tänk på att

Vissa kunder som gått igenom några hårborttagningsbehandlingar kan uppleva att det fått mer hår. Det förklaras med att de vilande hårsäckarna har aktiverats av lasern fortare än de brukar göra. Men det är en bra sak. De nyaktiverade hårsäckarna blir nämligen enklare att få bort på kommande behandling. Var alltså beredd en väldigt kort tillbakagång, för att sedan kunna njuta av ett mycket bra resultat efter nästa behandling.