DAG 5: Efter ögonoperation

Äntligen dag 5!

Nu ska bandagelinsen ut och jag kommer förhoppningsvis aldrig någonsin mer behöva använda några linser igen. Dygnetruntlinser har varit med mig under väldigt lång tid och fungerat relativt bra till jag fick en rejäl ögoninfektion år 2014, som gjorde att jag fick behandla ögonen i cirka 3 månader dagligen och därefter var linser aldrig mer ett alternativ att sova med.

Det känns ganska bra idag. Svullnaden har gått ner rejält. Ljuskänsligheten är inte alls så jobbig som tidigare. Redan tidig morgon börjar jag smörja upp ögonen med massa tårersättningsdroppar och försöker försiktigt rubba linsen litegranna. Därefter tar jag än mer tårersättningsdroppar för att vara riktigt säker på att linser inte fastnat i ögonen. Jag som varit en van linsbärare har inga som helst problem att ta ut linserna och slänga dem.


Lite senare på dagen tar jag en promenad ner i snöstormen till ICA. De starka lysrören är lite smått jobbiga först för ögonen, men jag hanterar det ganska väl ändå utan att börja lipa.

Synen är något bättre nu. Jag känner inte av något suddigt när jag tittar på nära håll på en datorskärm eller mobil, märker inte heller av större problem på långt avstånd. Men det är klart, min syn är absolut inte perfekt än när jag ser på längre avstånd.

Kommentera
Categories: Ögonoperation