DAG 3: Efter ögonoperation

Nu börjar helvetet. Ögonen brinner, jag kan inte sova mer än ett par timmar i stöten. Ögonen växer ihop efter ett par timmars sömn och ögonlocken har fullt med var mellan sig.

Jag har inga problem med att ögonen rinner denna natten, utan känslan av att ögonen brinner kan jag varken dämpa med OBX droppar eller Panacod med morfin i.

Tidigt på morgonen, redan vid 5 hittar jag en annan lösning på problemet, nämligen att hinka i mig alla starköl som finns i kylen eftersom ingenting annat kunde stoppa den brännande känslan i ögonen. Jag klarade dricka 5-6 öl och lyssna på musik, så att fokus försvann från brinnande ögon, innan jag lyckas slockna av några timmar. Detta är hittills den värsta dagen jag upplevt på länge. Jag vaknar upp runt 11 snåret och har då både baksmälla, samt ögonlock som växt ihop så jag inte kan öppna ögonen och sån brutal smärta i ögonen när jag väl lyckas få upp ögonlocken.


Förkylningen verkar ha slagit till med full kraft, samtidigt som läkningen pågår för fullt i mina ögon. Jag klarar inte av minsta lilla ljus i lägenheten. TV ställer jag ner till minimal ljusstyrka så allt är så gott som svart, men klarar ändå inte av att se något på TVn. Det här kan inte vara normalt tänker jag så jag ringer till ögonkliniken och ber dem skriva ut mer Voltaren ögondroppar (för smärtlindring) som tagit slut. Jag ber även dem skriva ut Propavan för att kunna få sova mig ifrån denna smärtan. Dessvärre ringer inte ögonkliniken tillbaka som de lovat, utan jag får ringa till deras jour senare på kvällen. Då får jag besked om att jag kunnat få hjälp med Voltaren ögondroppar om jag skickat någon till kliniken tidigare. Kvinnan jag pratade med på klinikens journummer berättade om att hennes son också blivit förkyld under läkningen av ögonoperationen och det var hemskt jobbigt för honom med.

Jag fick några tips om hur jag kunde lindra smärtan.

  • En ren kökshandduk som sköljs i kallt vatten kunde jag ha som ett bandage runt ögonen.
  • Gå ut i kylan, eftersom det var svullnaden och värmen inne som bidrog till smärtan. Jag försökte gå ut korta stunder i mörkret med solglasögon på och satte mig på terrassen, vilket lindrade något.
  • Använd ej tårersättningsvätskan som jag fått ifrån kliniken Hylo-Care, eftersom flera rapporterat att den bränner i ögonen. Istället ska jag använda Theoloz Duo som jag själv köpt på apoteket.
  • Droppa var 5 minut istället för var 10 minut i ögonen

Natten närmar sig och jag hoppas på lite riktig sömn, samt att smärtan går över till den 4e dagen efter operation.

Kommentera
Categories: Ögonoperation