Kostnadsfri förundersökning ögonoperation LASEK/NOCUT

De flesta kliniker som erbjuder laserbehandlingar, erbjuder även en kostnadsfri förundersökning.

Genom en Adwords kampanj såg jag att Vårda ögonklinik hade ett hösterbjudande där de sänkt priset för NOCUT med närmare 8000 för att operera bägge ögonen, vilket då innebar att en operation kostar cirka 20 000 istället för runt 28 000.

Eftersom jag redan läst på om de olika metoderna som fanns att välja på för mig som är närsynt, så visste jag att LASEK-NOCUT skulle innebära det bästa alternativet för mig > se vår sida LASIK eller LASEK

Jag har dessutom en del kompisar som opererat sig med samma metod för ett antal år sedan på Vårdas klinik i Göteborg.

Efter samtal med trevlig undersköterska på Vårdas klinik i Stockholm, så bokade jag direkt in både tid för förundersökning, samt en preliminär bokning även för ögonoperationen några veckor senare.

Jag satte mig ner i Vårdas väntrum och blev strax därefter omhändertagen av en sjuksköterska som berättade om vad som väntade och ifall mina ögon uppfyllde kraven för att kunna göra en NoCut operation.

Några av ljusinstrumenten var riktigt häftiga att titta in i, kändes lite som man var i en annan värld och allt bestod av en riktigt snygg ljusshow.


Sköterskan sa att han skulle skjuta min syn 30 år framåt i tiden och droppade i ett medel som kallas Mydriatics, som är ett pupillutvidgande medel. Mydriatics gjorde att jag fick stora problem att se något på nära håll och mina pupiller blev verkligen extremt stora.

pupillerutvidgande

På bilden syns ett litet märke vid början av näsan, vilket också är en av orsakerna till att jag ville slippa glasögon.

 

Jag fick reda på att jag inte hade så mycket närsynthet, men ganska mycket astigmatism (brytningsfel). Min hornhinna var tjockare än normalt, vilket bara var positivt då det finns möjlighet att göra flera operationer, ifall jag nån gång i framtiden behöver justera något eller får andra problem.

Efter ungefär en timma med intressant genomgång vad som jag kunde förvänta mig i synförbättring, så tänkte jag bege mig tillbaka till jobbet och försöka köra på några timmar till.

Jag började med en riktigt sen lunch när jag var på väg från kliniken på ett sushihak i närheten. Därinne upptäckte jag att jag inte kan se någonting på nära håll och det var svårt att beställa något från menyn. Jag kunde inte heller läsa något på de papper jag fått för underskrift inför ögonoperationen och då kom jag ihåg att sköterskan skickat min syn 30 år framåt i tiden, vilket var hemskt, jag hade behövt läsglasögon.

Senare tillbaka på jobbet gjorde jag försök att arbeta en del vid skärmen, vilket var svårt pga. det pupillerutvidgande medlet, så jag satt över en meter från skärmen och försökte jobba på ett par timmar innan jag gav upp och åkte hem.

Kommentera