Ögonoperation – Solglasögon

Efter ögonoperationer (framförallt ögonlaseroperationer) är det viktigt att avlasta ögonen efter ingreppet. Många kliniker uppmanar dig därför att ta med solglasögon som du kan ta på dig efter slutförd operation. Ibland kan du få ett litet sår på hornhinnan som ska skyddas den första tiden efter operation och då är solglasögon att föredra.

Skyddar mot UV-strålar

Solglasögonen skyddar mot solens UV-strålar. Om hornhinnan exponeras för mycket strålning efter operationen kan läkningsprocessen dra ut på tiden. Hur länge du behöver ha solglasögon på dig varierar utifrån hur dina ögon mår. Att ha solglasögon efter ögonoperation gäller i utomhusmiljö, du behöver inte ha det inomhus.

CE-märkning

Det är viktigt att solglasögonen du har är CE-märkta. Om glasögonen är CE-märkta uppfyller de krav inom områdena:

  • Hälsa
  • Miljö
  • Säkerhet

Detta innebär mer specifikt att solglasögonen har ett bra UV-skydd.

Här kan du köpa CE-märkta solglasögon

Efter en ögonoperation är det viktigt att du köper solglasögon i en bra kvalitet. Här listas webshoppar med kvalitetssolglasögon.

1

Triwa

Triwa har solglasögon med skandinavisk design med 100 % UV-skydd. För dig som vill ha klassiska glasögon med en modern twist är detta alternativ något för dig.

Kolla in Triwas modeller
2

Oakley

Oakley är ett av de mest välkända solglasögonmärkena som finns. Varumärket är känt för att vara världsledande när det kommer till design och glas för solglasögon. Självklart har solglasögonen från Oakley bra UV-skydd.

Kolla in Oakleys modeller
3

Meller solglasögon

Meller är ett varumärke som gör moderna solglasögon med en exotisk twist. Visste du att märkets namn härstammar från den största kameleonten i Afrika? Solglasögonen ger 100 % UV-skydd, perfekt för dig som genomgått operation.

Kolla in Mellers modeller

Fler artiklar